vineri, 25 octombrie 2013

Chariots of Fire (1981), un film superb

Chariots of Fire
Chariots of Fire este un film artistic axat pe pregătirea şi participarea unor atleţi la Olimpiada din 1924 de la Paris. Dintre aceştia, personajele principale sunt Eric Liddell, un creştin cu convingeri religioase puternice şi Harold Abrahams, un tânăr evreu supus discriminărilor. În ciuda diferenţelor religioase, între cei doi se crează un raport competitiv pozitiv. Ambii sunt studenţi la Universitatea Cambridge din Anglia şi participă la mai multe competiţii naţionale.

Între timp, fiecare se loveşte de anumite probleme. Liddell întâmpină unele dificultăţi din cauza convingerilor religioase iar Abrahams este criticat de conducerea universităţii pentru că apelează la sfaturile unui antrenor porfesionist. Dar bineînţeles că reuşesc să treacă peste toate obstacolele, având obiective clare de îmbunătăţire a rezultatelor şi gândul la viitoarea Olimpiadă.

După multe antrenamente şi participări la concursuri, sunt selecţionaţi, alături de alţi colegi de la Cambridge, să participe la Olimpiada din 1924, la probele scurte de viteză. Rivalitatea dintre cei doi trebuia să ajungă la o concluzie în cadrul acelei Olimpiade. Dar cursul evenimentelor duce la un final neaşteptat, ambii atleţi fiind învingători. Dar pentru a vedea cum este posibil acest lucru, vă invit să vizionaţi filmul.

luni, 21 octombrie 2013

Carte: Haruki Murakami - What I Talk About When I Talk About Running

Haruki Murakami - What I Talk About When I Talk About Running
Recent am citit această carte minunată şi m-am gândit să o recomand şi altor oameni pasionaţi de alergare şi mişcare în general. O găsiţi pe Amazon.com. Este povestea unui scriitor japonez de succes care a descoperit că alergarea îl ajută pe mai multe planuri, fizic şi mental. A realizat că alergarea pe distanţe lungi îl ajută să fie un scriitor mai bun. În carte se regăsesc memoriile sale, din anii '80 când a început să alerge, până în 2006, moment după care a continuat.

Poveştile sale sunt referitoare la aspecte din viaţa personală, îmbinate cu diferite etape când se pregătea pentru anumite concursuri. De exemplu, prima sa alergare pe distanţa de maraton, în Grecia, la origini, pe un traseu care se încheia în oraşul Marathon, primul său maraton oficial, primul ultramaraton şi participările la triatlon.

duminică, 6 octombrie 2013

O decizie grea. De ce nu am participat la Maraton International Bucuresti 2013

Bucharest International Marathon 2013
Foto: http://bucharest-marathon.com
În acest articol făceam următoarea declaraţie: "Următorul concurs ar trebui să fie Maraton Internaţional Bucureşti, pe 6 Octombrie. Dar momentan mă doare o tibie şi în funcţie de cum va evolua durerea, voi ştii dacă sunt în stare să particip.". M-am decis să-mi ascult organismul, deşi eram aproape sigur că voi participa. Nu vedeam cum mi-aş permite să ratez cel mai important maraton din România, mai ales după ce plătisem înscrierea.

Recomandări